Het gebouw

Gebouwd met hout als voornaamste bouwmateriaal, geïnspireerd op internationale voorbeelden. HAUT is het hoogste hybride houten gebouw van Nederland, en een van de hoogste ter wereld. Met een hoogte van 73 meter, en 21 verdiepingen.

HAUT is een baanbrekend project, dat met een vernieuwende houten hoogbouwconstructie en energie-opwekkende gevels laat zien dat het bouwen met hout de toekomst heeft.

Om de ambitieuze duurzaamheidsambities te waarborgen werkten HAUT CV, Lingotto en Team V samen met experts van Arup om zo alle mogelijkheden van hout als innovatief bouwmateriaal te benutten.

HAUT is gebouwd door aannemer J.P. van Eesteren en Broersma Makelaardij begeleidde de verkoop.

Duurzame innovatie

HAUT is van hout. Eeuwenoud bouwmateriaal en tegelijk dé innovatie in duurzaam bouwen. Hout stoot niet uit, maar slaat CO2 natuurlijk op. Het eerste woongebouw dat het hoogst haalbare duurzaamheidslabel krijgt.

Naast een houten hoogbouwconstructie krijgt HAUT energie-opwekkende gevels, triple glas en wordt het bovendien zodanig gerealiseerd dat de toegepaste materialen zoveel mogelijk herbruikbaar zijn.

Hout heeft nog meer kwaliteiten. Hout ademt, hout leeft. Het voelt warm aan en geeft daardoor ongekend wooncomfort. De nieuwe norm in gezond bouwen en luxe wonen.

HAUT heeft een BREEAM Outstanding ontwerpcertificaat, de hoogste graad in duurzaamheid.

Health & Performance Club Great heeft zich gevestigd op de begane grond van HAUT. Deze succesvolle club bouwt aan een gezonde levensstijl met een reeks aan activiteiten op het gebied van gezondheid, sport, wellness en voeding. In de kelder van HAUT komt een parkeergarage met oplaadpunten en fietsenstalling.

Begane grond

2023 © HAUT Ontwerp door FPW Disclaimer