Het gebouw

Als icoon is HAUT een verrijking voor Amsterdam. Omgekeerd laat HAUT bewoners optimaal genieten van de stad door hoge plafonds, grote ramen vanaf de vloer en ruime terrassen. Gebouwd met hout als voornaamste bouwmateriaal, geïnspireerd op internationale voorbeelden. De nieuwe norm in gezond bouwen en luxe wonen. Met een hoogte van 73 meter, en 21 verdiepingen, wordt HAUT het hoogste houten woongebouw van Nederland. HAUT is een ontwerp van Team V Architectuur in samenwerking met ARUP. De aannemer J.P. van Eesteren is met de bouw van HAUT begonnen. De woningen zullen medio 2021 worden opgeleverd.

Duurzame innovatie

HAUT is van hout. Eeuwenoud bouwmateriaal en tegelijk dé innovatie in duurzaam bouwen. Hout stoot niet uit, maar slaat CO2 natuurlijk op. Het eerste woongebouw dat het hoogst haalbare duurzaamheidslabel krijgt.

Naast een houten hoogbouwconstructie krijgt HAUT energie-opwekkende gevels, triple glas en wordt het bovendien zodanig gerealiseerd dat de toegepaste materialen zoveel mogelijk herbruikbaar zijn.

Hout heeft nog meer kwaliteiten. Hout ademt, hout leeft. Het voelt warm aan en geeft daardoor ongekend wooncomfort.

Health & Performance Club Great heeft de intentie om de begane grond van HAUT in te gaan vullen. Deze succesvolle club is reeds gevestigd in Amsterdam Oud-Zuid en bouwt aan een gezonde levensstijl met een reeks aan activiteiten op het gebied van gezondheid, sport, wellness en voeding. Met deze club krijgt HAUT een heerlijke plek op de begane grond voor inspanning en ontspanning met uitzicht op Park Somerlust aan de Amstel.

In de kelder van HAUT komt een parkeergarage met oplaadpunten en fietsenstalling.

Begane grond

2021 © HAUT Ontwerp door FPW Disclaimer