Het gebouw

Als icoon is HAUT een verrijking voor Amsterdam. Omgekeerd laat HAUT bewoners optimaal genieten van de stad door hoge plafonds (circa 2,95 meter), grote ramen (glas van vloer tot plafond) en ruime terrassen. Gebouwd met hout als voornaamste bouwmateriaal, geïnspireerd op internationale voorbeelden. De nieuwe norm in gezond bouwen en luxe wonen. Met een hoogte van 73 meter, en 20 verdiepingen, wordt HAUT het hoogste houten woongebouw van Nederland. HAUT is een ontwerp van Team V Architectuur in samenwerking met ARUP.

Duurzame innovatie

HAUT is van hout. Eeuwenoud bouwmateriaal en tegelijk dé innovatie in duurzaam bouwen. Hout stoot niet uit, maar slaat CO2 natuurlijk op. Het eerste woongebouw dat het hoogst haalbare duurzaamheidslabel krijgt.

Naast een houten hoogbouwconstructie krijgt HAUT energie-opwekkende gevels, triple glas en wordt het bovendien zodanig gerealiseerd dat de toegepaste materialen zoveel mogelijk herbruikbaar zijn.

Hout heeft nog meer kwaliteiten. Hout ademt, hout leeft. Het voelt warm aan en geeft daardoor ongekend wooncomfort.

Op de begane grond: de Hortus van HAUT. Een overdekte stadstuin als verlengstuk van Park Somerlust aan de Amstel. HAUT profiteert zo optimaal van haar unieke ligging. Als living lab zal de Hortus een inspirerende ontmoetingsplek zijn rondom thema’s als voeding, sport en de gezonde stad.

In de kelder van HAUT komt een parkeergarage met oplaadpunten en fietsenstalling.

De Hortus

2018 © HAUT Ontwerp door FPW Disclaimer